Polèmica per la versió feminista dels Segadors que es va cantar ahir en la investidura de Pere Aragonès

Foto: Twitter @Esquerra_ERC

Ahir en acabar la investidura del 132è president de la Generalitat, Pere Aragonès Garcia, Magalí Sare i Manel Fortià van interpretar l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, en versió feminista. Magalí va canviar el masculí “segadors”, pel femení “segadores” i també va cantar “defensores de la terra”.

A les xarxes ha sorgit una controvèrsia per la gent a qui li ha agradat el canvi per fer-ho més inclusiu i adaptat a la realitat dels nostres temps i els detractors que ho troben fora de lloc en un acte institucional com el de la investidura del president de la Generalitat.

L’himne va sonar després de les abraçades del president Aragonès a la seva esposa i pares i saludar al president Torra que moments abans li havia lliurat el medalló de la Generalitat. Voleu escoltar aquesta versió de l’himne? Què us sembla l’adaptació?

Catalunya triomfant,
tornarà a ser rica i plena,
endarrere aquesta gent
tan ufana i tan superba.

Bon cop de falç!
Bon cop de falç, Defensores de la terra!
Bon cop de falç!

Ara és hora, segadores.
Ara és hora d’estar alerta.
Per quan vingui un altre juny
esmolem ben bé les eines.

Bon cop de falç!
Bon cop de falç, Defensores de la terra!
Bon cop de falç!

Que tremoli l’enemic
en veient la nostra ensenya.
Com fem caure espigues d’or,
quan convé seguem cadenes.

Bon cop de falç!
Bon cop de falç,
Defensores de la terra!
Bon cop de falç!

Tags: Himne, Segadors

Notícies semblants: