El millor Entrepà d’autor de l’Estat 2021 és català

Aquest dilluns passat es va celebrar a Madrid la vuitena edició del concurs “Entrepans d’autor” per decidir quin és el millor entrepà d’autor d’aquest any i el guanyador ha estat un català. El certamen es va celebrar en el marc de trobada gastronòmica Madrid Fusión 2021.

El guanyador ha estat l’entrepà “Fine pastrami” i el prepara el xef Jordi Gabaldà del restaurant L’Immoral de Sabadell.  Aquest entrepà que costa 10 euros ha estat el més votat pel jurat del concurs, el premi té una dotació de 1.500 euros.

El “Fine pastrami” es prepara amb ventresca de tonyina vermella fumada, mostassa artesanal, xampinyó portobello, carabassó, col xinesa, espàrrec blanc, mantega fumada, salsa teriyaky, formatges cheddar i emmental, i el serveixen dins d’una fogassa de cervesa i cereal. Un entrepà a qui se l’ha de dedicar hores de preparació, sis hores pel fumat de la tonyina o un mes i mig per elaborar la mostassa artesana.

El jove cuiner català va quedar quart en l’edició de l’any passat amb el seu entrepà de botifarra fumada i macerada amb herbes. Li encanta preparar els seus plats amb foc de llenya o carbó i poder oferir uns bons entrepans a un preu assequible fins i tot per la gent més jove, entre 7 i 10 euros.

En Jordi Gabaldà aposta pels productes naturals i el pa de qualitat. Com ell mateix diu, anar de tapes, pagar 30 € i que et serveixin unes patates braves congelades no té sentit. Ell voldria oferir unes bones patates acabades de fer, però com no pot dedicar temps a pelar 200 quilos de patates no les ofereix.

https://twitter.com/RipolletGent/status/1400192669989715979

Tags: Millor entrepà

Notícies semblants: