Top Manta Barcelona presenta les seves primeres sabatilles ecològiques, km zero i amb finalitat solidària

Foto: Top Manta

El sindicat de manters va presentar el passat dimarts la seva primera col·lecció de vambes, ecològiques, de quilòmetre zero i amb finalitat solidària. Aquesta iniciativa ha estat la resposta als venedors de les grans marques de sabatilles, que els hi deien que si volien vendre sabatilles que les fessin ells mateixos i això és el que han fet.

Les vambes de la Cooperativa Top Manta es diuen “Ande Dem” que en wòlof, una de les llengües que es parla al Senegal vol dir “Caminar conjunt”. Es fabriquen en tallers familiars d’Alacant al País Valencià i Porto a Portugal. No són barates, costen 115 € com altres sabatilles de les grans marques comercials, però tenen una diferència, en la seva producció no exploten a persones, en algunes ocasions infants, de països del tercer món, per a després ells obtenir més beneficis.

Els beneficis que obtinguin de la venda de les “Ande Dem” seran destinats a ajudar als manters de Barcelona i les seves famílies, per poder donar-los feina, que puguin obtenir papers per poder deixar la venda al carrer.

La campanya publicitaria de les “Ande Dem” diu “No es tracta només de fer-ho, es tracta de fer-ho bé”, en clara ironia al famós lema de marca americana Nike que diu “Just doing it. En l’acte de presentació, Yacine Diop va explicar que les grans marques comercials van als seus països a explotar a la seva gent, cosa que els porta a la misèria i els obliga a emigrar.

En principi només s’han fet 400 parells de les talles 35 a 46. En funció de l’acceptació i la demanda s’aniran fent més, per tal de garantir els beneficis i evitar la producció de residus innecessaris. Es poden comprar a través de la web Top Manta i a la botiga que tenen al carrer d’En Roig, 13 del Raval de Barcelona.

Tags: Top Manta

Notícies semblants: