Les platges de Cadaqués cada dia tenen més sorra perquè la gent s’endú les pedres passanelles.

Una de les característiques que tenen les platges de Cadaqués, un dels pobles més bonics de Catalunya, són les pedres passanelles que cobreixen la sorra, però com moltes espècies de la fauna terrestre i marina, estan en perill d’extinció per culpa de la raça humana.

El problema està que van desapareixent i no és perquè se les emporti el mar, sinó perquè la gent les agafa com a record o per decorar els seus jardins i això fa que la sorra vagi guanyant terreny a les platges empedrades de la Costa Brava i en especial les de Cadaqués. Com diu David Tibau, un dels membres de Naturalistes de Cadaqués: “Qui vulgui sorra que vagi a Lloret de Mar”.

Ahir, en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, desenes de persones han participat en un acte per reivindicatiu de les pedres passanelles de la Costa Brava amb un fet simbòlic, on alguns veïns de Cadaqués han retornat algunes d’aquestes pedres a les platges, perquè no perdin la seva essència.

Durant la celebració de l’acte que s’ha fet al llarg de tot el matí, els membres de Naturalistes de Cadaqués, han aprofitat per recordar als assistents que aquests còdols són un valor geològic que s’ha de preservar i s’ha de conscienciar a la gent que no se’ls endugui. També han recordat que hi ha sancions previstes per part de l’Ajuntament de fins a 350 euros per a les persones que no facin cas i se’ls emportin.

Tags: Cadaqués, platges

Notícies semblants: