De patinar sobre gel a arrossegar un carro de la compra – L’Skating Club es converteix en un Carrefour

Foto: Facebook Skating Club

El passat mes de juny saltava la notícia que la pista de gel Skating Club del carrer Roger de Flor de Barcelona tancava definitivament, per les dificultats econòmiques que travessava i per les que des del mes de febrer estava en concurs de creditors. Quan va tancar per la Covid-19 tots pensàvem que un cop la situació epidemiològica millorés tornarien a obrir, però no ha estat així.

El Skating Club ha tancat per sempre, després de 46 anys no tornarà a obrir portes, la Covid-19 els ha passat factura. Fora de les pistes de gel que s’habiliten per les festes nadalenques, l’Skating Club era una de les pistes de gel cobertes de la ciutat de Barcelona que obria tot l’any, l’altre és la del FC Barcelona, però tanca a l’estiu. Ara trobem un gran supermercat de la cadena francesa Carrefour.

L’Skating Club va obrir el 15 de desembre l’any 1974 creant una veritable expectació entre els veïns de l’eixample. Aquella pista ubicada en els baixos d’un edifici del carrer Roger de Flor, aviat es va convertir en un lloc de trobada del jovent, al llarg d’aquests 46 anys milers i milers de catalans hem patinat en ella. A l’entresòl del mateix edifici hi havia una llar d’infants, Xerric Xerrac, també desapareguda i els seus infants aprenien a patinar a l’Skating des de ben petits.

Foto: Facebook Skating Club

L’anunci de la inauguració que publicava el “Mundo Deportivo” quan va obrir deia:¡A patinar, chicas! (Y chicosclaro)”. En ella es van conèixer moltes parelles que després portaven als seus fills a aprendre. Ara s’ha acabat patinar a l’Eixample barceloní, ja només queda la pista de gel del Barça. L’actual propietari de l’Skating Club ha llogat el local a la multinacional francesa Carrefour que ha obert un supermercat de mil metres quadrats.

Els professionals del patinatge artístic s’han quedat sense l’única pista que obria tot l’any, ja que la del Barça tanca a l’estiu, s’han quedat sense l’únic lloc on podien entrenar cada dia. Ara s’hauran de desplaçar a llocs com Andorra si volen continuar entrenant o que el Barça es decideixi a obrir els 365 dies de l’any.

Tags: ,

Notícies semblants: