L’autòpsia de l’Olivia revela que va morir d’un edema pulmonar, possiblement abans de ser llençada al mar.

Encara que no es disposa de totes les dades de l’autòpsia de l’Olivia, la nena presumptament morta a mans del seu pare a Tenerife, aquesta revela que va morir d’un edema pulmonar agut. Ara s’està a l’espera de les anàlisis toxicològiques per esbrinar si abans de l’acumulació de líquid en els pulmons se li havia administrat algun ansiolític.

Segons consta a la interlocutòria de la jutge que recullen diverses agències, una de les teories que s’està investigant és que l’Olivia de sis anys i la seva germana Ana d’un any, podrien haver mort a casa del pare i després aquest va ficar els cossos en unes bosses per llançar-les al mar i a continuació s’hauria suïcidat.

El cos de l’Olivia va ser trobat el passat dijous a mil metres de profunditat en una de les bosses llastrades amb l’àncora de l’embarcació del pare, Tomás Gimeno, l’altra bossa estava buida. Els serveis de rescat continuen la recerca de l’Ana i el pare, però segons indiquen localitzar el cos tan petit de la nena d’un any és força complicat.

Amb aquest esfereïdor doble crim presumptament perpetrat pel pare de les criatures comencem a sentir parlar de la violència vicària. No és un concepte nou, però fins ara era una mica desconegut per a molts de nosaltres. La violència vicària és aquella en la que un dels progenitors utilitza els fills per causar patiment a l’altre progenitor.

Malauradament aquests dies també hem sentit a parlar d’aquest concepte a Catalunya, en el cas de la Yaiza, una nena de quatre anys que va morir a mans de la seva mare a Sant Feliu de Llobregat. L’acusada ha declarat davant el jutge que va ofegar a la nena amb una bossa de plàstic i després es va prendre pastilles per suïcidar-se, però no ho va aconseguir.

El jutge ha decretat presó sense fiança per aquesta mare que va utilitzar la seva pròpia filla per fer-li mal al pare, que precisament el dia de l’assassinat havia de recollir la nena de casa de la mare, perquè tenien la custòdia compartida i li tocaven els dies a ell.

Tags: Assassinats

Notícies semblants: