Les gavines ataquen als visitants dels cementiris de Barcelona

En els darrers dies s’han produït diversos atacs de gavines a les persones que visitaven dos dels cementiris de Barcelona, concretament el de Montjuïc i el de Poblenou, fins al punt que la direcció d’aquests dos cementis recomanen als visitants que es protegeixin amb paraigües.

Durant els mesos de maig i juny les gavines que nien en aquests dos cementiris propers al mar quan veuen en perill les seves cries que estan als nius, no dubten a atacar a la gent. Segons va indicar un dels visitants a beteve, Carles Patricio, el dia 2 de maig que se celebrava el dia de la mare, va voler visitar el nínxol de la seva mare, però va haver d’escurçar la visita en veure’s intimidat per unes gavines.

Alguns operaris del cementiri també es veuen atacats per aquestes aus que tan sols volen protegir les seves cries en els nius que fan a les teulades dels nínxols. Fins i tot tenen els cascos protectors que porten abonyegats de les picades que els hi fan.

En Carles Patricio es va posar en contacte amb Cementiris de Barcelona per informar el que li havia passat i li van respondre que això és bastant freqüent en els mesos de maig i juny. Li van aconsellar que si havia de tornar, es protegís amb un paraigua obert, així les gavines no se li aproparien.

Segons explica un treballador a beteve, resulta complicat treballar amb aquestes gavines voltant-los, diu que “se senten com a casa seva, són molt agressives, fins al punt que ens volen atacar directament, buscant-nos el cap i l’esquena”.

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, l’any passat es van atendre 175 incidències relacionades amb les gavines entre abril i juliol, que és l’època de reproducció d’aquestes aus.

Tags: Atac, Barcelona, Gavines

Notícies semblants: