Mor Emma Roca, bombera, doctora en bioquímica i una de les grans pioneres de les curses de muntanya

Emma Roca i Rodríguez, empresària, bombera i una de les grans pioneres de l’esport de muntanya ens ha deixat avui amb 47 anys. L’Emma no va poder superar una greu malaltia per la qual estava ingressada feia setmanes. El que més coneixíem d’ella era la seva faceta esportiva, com a corredora i esquiadora de muntanya, però també era doctora en bioquímica, bombera i empresària.

Ens ha deixat una referència del “trail running“, tan de moda en els darrers anys. Va quedar segona en la Marató des Sables en 2011, una de les curses més dures del món i dos cops medalla de bronze en l’Ultra –Trail del Montblanc, entre altres molts més èxits.

Com a bombera formava part del Grup de Rescat de la Generalitat de Catalunya (GRAE) i com a empresària, recentment havia estat nomenada Presidenta de la cooperativa d’usuaris i treballadors Incorpora’m, entitat que promou i fomenta la integració laboral i social de les persones en risc d’exclusió a la Cerdanya.

La seva vida era l’esport de muntanya, fins i tot la seva tesi doctoral en bioquímica va ser sobre els efectes de les curses de resistència en la salut dels corredors no professionals. Moltes han estat les mostres de condol que s’han rebut a través de les xarxes socials, com les dels seus companys Kilian Jornet o la Diputada al Parlament de Catalunya i també bombera, Núria Picas.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a tota la família i amics de l’Emma Roca. Que la terra et sigui lleu Emma.

Tags: Emma Roca, Morts

Notícies semblants: