El Museu més petit del món està a la Vila de Gràcia de Barcelona

Foto: Noemí Batllori

De la mà de la maquetista, il·lustradora de contes infantils i artesana de l’Hospital de Joguines, Noemí Batllori, va néixer al barri de Gràcia de Barcelona, el Museu més petit del Món, una iniciativa per acostar als infants el món de l’art i les manualitats en aquests temps de tecnologies.

Segons explica la Noemí a la publicació Tot Gràcia, es tracta de fer petites obres artístiques i col·locar-les en les antigues escomeses d’aigua de les façanes dels edificis de la Vila de Gràcia. La idea va sorgir com a un joc d’ella amb la seva filla Gala i que després es va convertir en un projecte artístic. A l’edifici on té el taller de maquetes van veure que hi havia una porta petita que amagava l’antiga escomesa de l’aigua i van pensar que era un bon lloc per amagar coses petites. Així va néixer El Museu més petit del món, la primera obra exposada va ser “Entra a l’univers” feta per la Gala i els seus pares i ubicada al carrer Virtut, 14. Aquests petits espais de 8x15x8 cm, estan a l’altura dels infants.

Si visiteu el barri de Gràcia, podreu veure fins a un total de 20 obres instal·lades en les antigues escomeses de l’aigua, les trobareu als carrers:

Virtut, 14 – Pere Serafí, 15 – Martínez de la Rosa, 65 – Martínez de la Rosa, 35 – Ramon i Cajal, 41 – Torrijos, 45 – Topazi, 3 – Torrent de l’Olla, 153 – Sant Salvador, 33 – Santa Magdalena, 12 – Laforja, 8 – Guilleries, 6 – Guilleries, 11 – Berga, 34 – Torrent de les Flors, 60 – Betlem, 42 – Congost, 2 – Gran de Gràcia, 56 – Gran de Gràcia 138 – Aulèstia i Pijoan, 34.

Fa tres anys o quatre anys va sorgir una idea de fer petites cases del Ratolí Pérez a la façana d’alguns edificis de Barcelona, Sabadell o altres ciutats. Va tenir molt èxit, els nens i nenes anaven a portar-hi petits mobles per decorar-les, cada dia apareixia un objecte nou. Ara tenim a la Vila de Gràcia un altre atractiu pels infants.

Tags: Museus

Notícies semblants: