El primer Túnel ferroviari d’Europa amb tecnologia 5G s’inaugura a Barcelona


Amb motiu de la celebració del Mobile World Congress a la ciutat de Barcelona, s’ha inaugurat el primer Túnel ferroviari d’Europa amb tecnologia 5G i no dóna servei a Renfe sinó a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Es tracta del túnel que connecta la plaça d’Espanya de Barcelona i Europa Fira de l’Hospitalet de Llobregat per la Gran Via. Aquesta infraestructura pionera a Europa servirà com a laboratori de proves 5G, perquè empreses puguin experimentar i validar els seus projectes.

El projecte impulsat per FGC, consisteix a donar servei 5 G a través de la companyia Vodafone, que ha instal·lat 15 antenes que donen cobertura als vestíbuls de les quatre estacions que hi ha al llarg dels 2 km de recorregut, a les andanes i als trens de FGC durant tot el trajecte.

A la inauguració van assistir el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, diverses autoritats locals i el CEO de GSMA, organització d’operadors mòbils, John Hoffman. S’ha aprofitat el viatge inaugural per presentar un assistent de realitat augmentada que dóna la benvinguda al Mobile World Congress, a través dels mòbils amb tecnologia 5G.

Aquesta nova infraestructura servirà a FGC per posar a prova millores respecte a la seguretat i els usuaris podran tenir una millor cobertura sense interrupcions per estar dins el túnel.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.