El Departament de Salut habilitarà els autocars del Banc de Sang per la vacunació sense cita

Des d’ahir que es va anunciar la vacunació dels joves entre 16 i 29 anys, la web del Departament de Salut per demanar cita s’ha vist col·lapsada i s’han format cues, tant virtuals com en els centres de vacunació. Per això Salut ha anunciat que aprofitaran els autocars que s’utilitzen normalment per a la donació de sang per poder vacunar-se sense necessitat de demanar cita.

Segons ha explicat la secretària de Salut, Carmen Cabezas, a partir de la setmana vinent els equips mòbils del Banc de Sang i alguns camions i personal sanitari que ha ofert l’empresa Seat, es col·locaran en indrets on la incidència de la Covid-19 sigui més alta, en llocs on els centres sanitaris es trobin lluny i especialment en llocs estratègics pensant en els joves, llocs on hi ha més afluència de jovent, com centres comercials.

Amb aquesta mesura es pretén minimitzar les conseqüències de la cinquena onada de la Covid-19 que ja tenim trucant a la porta i que en aquests moments en què la població més gran ja està vacunada, almenys amb una dosi, afectaria principalment al jovent. Totes les vides tenen importància, però és molt trist veure una persona jove intubada a l’UCI.

Tags: Covid-19, Vacuna

Notícies semblants: