Dues pizzeries catalanes guanyadores del concurs a la millor pizza d’Espanya

Pizza Jerry Tomato – Foto: @madridfusion

Dins en marc del Congrés Internacional de Gastronomia Madrid Fusion, que congrega a professionals d’arreu del món, s’ha celebrat el concurs per triar les millors pizzes de l’estat i dues pizzeries catalanes han estat guardonades com les millors.

En la categoria de lliure s’ha proclamat campiona una pizza feta per Can Pizza un grup empresarial català que té set locals, Molins de Rei, El Prat, Sagrada Família, Poble Nou, Badalona, Vilanova i Eivissa. La pizza guanyadora ha estat la Jerry Tomato feta per Lorenzo Voturni.

Com ja ens té acostumats des de fa anys participant i guanyant en concursos internacionals de pizza, La Balmesina del carrer Balmes de Barcelona ha aconseguit el guardó a la millor pizza napolitana presentant una pizza que només fan a l’estiu quan els tomàquets estan en el seu millor punt, elaborada per Massimo Morbi.

El concurs es dividia en dues categories, una dedicada a la pizza napolitana on només es podien utilitzar els següents ingredients: tomàquet, mozzarella, alfàbrega, oli d’oliva i sal. L’altra categoria era d’estil lliure en la que es podien triar els ingredients lliurement. També hi havia un premi especial del jurat que l’ha guanyat el restaurant madrileny Roostiq.

En cada categoria hi havia sis finalistes, però les dues pizzeries catalanes poden estar orgulloses d’haver aconseguit ser les guanyadores.

Finalistes Pizza napolitana

 • Fratelli Figurato (Madrid) – Riccardo Figurato i Marco Reato
 • Reginella (Madrid) – Mirco Mattiello
 • Roostiq (Madrid) – Emiliano Álvarez
 • NAP (Barcelona) – Antonio Belardo
 • La Balmesina (Barcelona) – Massimo Morbi
 • Oro di Napoli (Tenerife) – Luigi Doccini i Antonio di Guida

Finalistes Pizza lliure

 • Forneria Ballaró (Madrid) – Angelo Marino
 • MO de Movimiento (Madrid) – Matteo Concu
 • Manzoni (Madrid) – Alberto Carta
 • Sartoria Panatieri (Barcelona) – Rafa Panatieri i Jorge Sastre
 • Can Pizza (Barcelona) – Lorenzo Voturni
 • Pizzería Casa Leotta (Bilbao) – José Luis Flores
Tags: concurs, Pizza

Notícies semblants: