Una empresa catalana crea un casquet quirúrgic amb càmera per gravar intervencions

Foto: Twitter @Eurecat_news

L’empresa RobinHat de Rubí amb la col·laboració d’Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya, han presentat en el Mòbil World Congress un prototip de casquet quirúrgic amb una càmera incorporada que permetrà gravar les intervencions quirúrgiques que realitzin els professionals sanitaris.

El nou casquet fabricat amb tecnologia tèxtil porta incorporada una càmera que es pot controlar amb els gestos, té uns sensors laterals que l’activen amb els moviments de les mans i un làser de precisió que permet orientar-la cap a la zona que interessi, sense necessitat de tocar-la, el que garanteix les mesures de seguretat i higiene que requereix tot quiròfan. El prototip que han batejat amb el nom de RobinCam, permetrà connectar-se en directe amb llocs remots per establir diagnòstics i aplicar tècniques i mecanismes quirúrgics en directe.

Els professionals podran analitzar les gravacions i també serà una bona eina per a la docència sanitària, ja que es podran utilitzar els vídeos per adquirir coneixements. El CEO de RobinHatJavier Garrido diu que “es tracta d’un producte revolucionari que permet i facilita la tasca del cirurgià a l’hora de gravar i registrar les seves cirurgies amb un element de quiròfan com és el casquet que han d’utilitzar sí o sí“.

RobinHat i Eurecat porten treballant sis anys en aquest prototip fins a arribar a crear el RobinCam que compleix tots els requisits de comoditat, utilitat, seguretat i facilitat d’ús, el que suposa una autèntica revolució, afirma Javier Garrido i més endavant es podran anar afegint altres funcionalitats.

Tags: Casquet quirúrgic, innovació

Notícies semblants: