L’incendi de Castellví de Rosanes podria ser a causa d’una negligència

Vista de l’incendi des de Sant Andreu de la Barca

Ahir a quarts de cinc de la tarda es va iniciar un incendi en una zona forestal entre Castellví de Rosanes i Martorell al Baix Llobregat que podria ser causa d’una negligència d’un veí del carrer Tarragona de la Urbanització de Can Sunyer. A hores d’ara els bombers que han estat treballant tota la nit amb 67 dotacions terrestres, informen que està controlat en un 75%, però el vent està dificultant les tasques d’extinció que ha fet revifar el foc pel flanc dret.

A causa de l’incendi que ja ha afectat unes 200 hectàrees, ahir es va haver de tallar l’AP7 en tres zones, al Papiol i Castellbisbal en sentit Tarragona i a Martorell en sentit Barcelona. Trenta famílies de les urbanitzacions de Can Sunyer i Valldaina van ser evacuats, així com algunes botigues del Polígon El Congost entre Martorell i Sant Andreu de la Barca i una residència de gent gran de Martorell. L’ajuntament ha posat a disposició dels evacuats un hotel.

El centre de comandament de l’incendi s’ha ubicat a Sant Andreu de la Barca, des d’on es dirigeixen les tasques d’extinció a la qual s’han incorporat 7 dotacions aèries aquest matí. La gran fumarada que va provocar ahir a la tarda era visible des de les comarques properes així com des del centre de Barcelona.

Aquest matí també s’ha produït un altre incendi a Collserola, a la carretera de Sarrià a Vallvidrera, però afortunadament a quarts de vuit del matí els bombers ja l’han donat per extingit. Aquest any a causa de la situació meteorològica serà un estiu complicat pel que fa als incendis forestals, bombers i protecció civil demanen a tota la població que extremin les precaucions.

Tags: Incendi

Notícies semblants: