Andorra compta amb un nou atractiu turístic, el Mirador Solar d’Ordino Arcalís a 2.700 metres.


Foto: Twitter @OrdinoArcalis

L’estació d’esquí d’Ordino Arcalís ha inaugurat el Mirador Solar de Tristaina, dalt del pic de Pyreguils a 2.701 metres d’altitud, un nou atractiu turístic per visitar Andorra. Un mirador panoràmic de 360° al que s’arriba amb el telecabina de Tristaina fins a la Coma, el telesella de Creussans i un petit tram a peu d’uns 300 metres.

La idea va ser del reconegut empresari andorrà Joan Viladomat, una experiència d’altura, sens dubte no apta per a les persones que pateixen vertigen, un passeig que provoca una certa sensació d’ingravidesa, des d’on tenim una vista panoràmica de 360° de tot el circ glacial de Tristaina, altres llacs i fins i tot es pot veure la Pica d’Estats de 3.143 metres.

Es tracta d’un enorme rellotge solar amb una estructura metàl·lica anul·lar de 25 metres de diàmetre per on poden passejar els visitants. El gnòmon central que marca les hores segons l’ombra del sol té 27 metres de longitud i presenta una inclinació de 42,55°, que són les coordenades de latitud exactes on es troba el mirador.

El dia de l’any amb més atractiu per visitar el nou Mirador Solar de Tristaina, és el 7 d’agost a les 7.37 hores, moment en què es produeix un fenomen certament especial. Aquest dia i a aquesta hora, durant tres minuts es pot observar el sol per un forat que hi ha en la roca del Pic d’Arcalís, un fet màgic, descobert per Bonaventura Adellach, mentre feia expedicions nocturnes.

Foto: Twitter @OrdinoArcalis

El nou Mirador Solar obra de Sergi Riba i Toni Riberaygua a través de l’empresa Saetde, que ha tingut un cost de 400.000 euros, també vol ser un homenatge al gran andorrà Bonaventura Adellach que era un gran amant d’aquelles terres. Des del passat 9 de juliol ja està obert al públic. Un nou atractiu per visitar el país veí aquest estiu.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.