Nou gran incendi a Catalunya, al Cap de Creus, que obliga a desallotjar urbanitzacions i Sant Pere de Rodes

Foto: Bombers.cat

Després d’haver patit el primer gran incendi d’aquest any aquesta setmana a Castellví de Rosanes al Baix Llobregat, des d’ahir al migdia avança sense control un altre gran incendi en el Parc Natural del Cap de Creus i que tot apunta pot ser molt més greu.

El foc va començar ahir a quarts de dues de la tarda a prop de la urbanització Cau del Llop al terme municipal de Llançà, segons les primeres investigacions podria haver començat en la carretera Gi-612 que uneix Llançà i Port de la Selva a causa d’una burilla possiblement llençada des d’un cotxe, encara que de moment no s’ha pogut confirmar. Agents Rurals i Bombers continuen la investigació.

La Tramuntana que bufa a l’Empordà està dificultant les tasques d’extinció i ha obert un focus secundari al flanc esquerre. Ahir es van haver de desallotjar urbanitzacions com les de Beleser, Vall de Santa Creu i Santa Isabel així com el monestir de Sant Pere de Rodes i algunes cases de Selva de Mar.

També es van haver de tallar les carreteres:

📛  GI-612 a Port de la Selva
📛  GI-613 a Roses ➡ Port de la Selva
📛  GIP-6041 a Vilajuïga
📛  GIV-6121 a Port de la Selva

A hores d’ara el foc ja ha cremat més de 323 hectàrees, la majoria del Parc Natural del Cap de Creus i es tem que si arriba al Coll del Perer, pugui afectar a unes 2.000 hectàrees.

Tags: Cap de Creus, Incendi

Notícies semblants: