Uns operaris foraden la Muralla romana de Tarragona del segle II per col·locar una bastida

Uns operaris que estaven muntant una bastida en la Muralla romana de Tarragona, per restaurar la Torre de Minerva i el relleu dedicat a la deessa, han fet 12 forats a la torre que forma part de la Muralla del segle II, d’alt valor històric i patrimonial, són el monument i el relleu romans més antics de la península Ibèrica i de fora de l’actual Itàlia.

En total han fet 12 forats a la torre per fixar la bastida, un d’ells al mateix relleu de la deessa, forats d’uns 10 cm de profunditat i 15 mm de diàmetre. L’Ajuntament de Tarragona que ja ha anunciat que prendrà accions legals contra l’empresa que ha muntat la bastida, no s’explica com una empresa experta en fer obres en monuments d’interès històric i patrimonial ha pogut cometre aquesta negligència. La mateixa empresa ja havia muntat bastides en l’amfiteatre i a Ca l’Ardiaca i no havien comès aquesta gravíssima errada.

El conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hernán Pinedo afirma:

“Estem consternats i prendrem totes les mesures necessàries davant aquest error tan greu. És un atemptat contra el patrimoni històric”.

“No entenc com s’ha pogut fer això perquè qualsevol persona amb dos dits de front entén que no es pot fer un forat a un element patrimonial.”

L’empresa ha reconegut la seva negligència, però segons un informe intern també cal destacar que no hi havia cap tècnic municipal supervisant l’obra.

Tags: Muralla, Tarragona

Notícies semblants: