França retira uns lots de fuet d’una empresa catalana per 45 casos de salmonel·losi

França ha retirat uns lots de fuet de l’empresa Embotits Caula, S.L. amb seu a Girona, després d’haver detectat 45 casos de salmonel·losi que podrien tenir el seu origen en el fuet. Segons el comunicat del ministeri de Sanitat francès, entre el 24 de juny i el 15 de juliol es van registrar un total de 45 casos, 27 d’ells entre nens. El mateix dia 15 van decidir retirar diversos lots del mercat.

Les autoritats franceses també demanen a la població que si tenen algun fuet d’aquesta empresa, s’abstinguin de consumir-lo i el retornin a la botiga on el van comprar, ja que després de l’anàlisi efectuada pel Centre Nacional de Referència de Salmonel·losi, les soques dels infectats tenen les mateixes característiques genètiques.

La salmonel·losi provoca trastorns gastrointestinals com diarrea o vòmits, sovint acompanyats de febre i mal de cap que acostumen a aparèixer després d’unes hores d’haver consumit algun producte contaminat amb el bacteri de la salmonel·la. Aquests símptomes poden ser més notables en nens petits, embarassades, persones grans o amb el sistema immunitari dèbil.

Tags: alerta alimentària, Fuet

Notícies semblants: