Sembla que no tots aprofiten les portes giratòries. Pablo Iglesias oposita i guanya plaça a la Universitat Oberta de Catalunya

Estem massa acostumats al fet que quan un polític de primer nivell, presidents, vicepresidents o ministres pleguen del món de la política sempre tenen un lloc assegurat en alguna empresa de l’IBEX o en alguna multinacional amiga. Només cal recordar el cas de Felipe González o José María Aznar que de presidents del govern van passar a ser consellers de Gas Natural i Endesa respectivament o per citar un català, Narcís Serra que de vicepresident va passar a enfonsar la Caixa de Catalunya.

No és el cas de Pablo Iglesias que de vicepresident del govern ha passat a fer oposicions per guanyar una plaça a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l’ha guanyat. A partir del setembre, l’exlíder d’Unidas Podemos, ocuparà una plaça d’investigador a temps parcial en la UOC.

Pablo Iglesias, Llicenciat en Dret i Doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid, serà investigador a temps parcial en un grup sobre el discurs polític en les xarxes socials, tasca per la qual cobrarà 8.400 euros anuals i pels que haurà de renunciar a la indemnització mensual com a vicepresident de 5.316,42 euros mensuals que tenia concedida fins al juliol de l’any vinent.

Moltes han estat les reaccions a les xarxes socials sobre aquesta decisió de Pablo Iglesias, la majoria en el sentit de què mentre a uns els hi fan un “chiringuito” a mida com a Toni Cantó amb la nova “Oficina de l’Espanyol”, altres es presenten a oposicions i les aproven. Pablo Iglesias també ha reaccionat dient:

Me siento muy honrado por haber sido seleccionado por la UOC para trabajar como investigador a partir de mediados de septiembre. Una de mis prioridades era volver a las tareas universitarias“.

Tags: Pablo Iglesias

Notícies semblants: