El pròxim 25 de juliol Barcelona i L’Hospitalet estrenaran estació de metro

Per Sant Jaume el metro de Barcelona estrenarà una nova estació que durà el nom d’Ernest Lluch en record de qui havia estat ministre de sanitat, assassinat per la banda terrorista ETA l’any 2000.

La nova estació Ernest Lluch que entrarà en funcionament el pròxim 25 de juliol, estarà entre les estacions de Collblanc i Pubilla Casas de l’L5, la línia blava. Amb aquesta inauguració, la xarxa de metro de l’àrea metropolitana de Barcelona disposarà d’un total de 160 estacions. Com la carretera de Collblanc marca els límits entre Barcelona i L’Hospitalet, la nova estació tindrà dos accessos, un a cada una de les poblacions i com totes les estacions de nova creació, amb accessibilitat per a persones amb dificultats de mobilitat.

Les obres d’aquesta nova estació han costat 17,8 milions d’euros, però amb ella es millorarà molt la connectivitat entre els diferents serveis públics de transports metropolitans, ja que servirà d’intercanviador amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix, que operen entre les poblacions de Barcelona, L’Hospitalet, Esplugues, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu, un total de 15,1 km i 29 parades.

Després de dos anys d’obres a finals d’aquest mes ja estarà en funcionament. A més farà la mobilitat de l’àrea metropolitana més sostenible, ja que suposarà un estalvi d’emissions de 673 tones de CO₂ equivalents a l’any.

Tags: Barcelona, Inauguracions, Metro

Notícies semblants: