Nestlé i Mars retiren diversos lots de gelats per presència d’un producte cancerigen.

Ara fa un any va saltar l’alerta a Bèlgica sobre la presència d’òxid d’etilè en determinats aliments, producte tòxic i cancerigen, prohibit en la Unió Europea. Des de llavors s’han fet controls més estrictes, tan oficials com els que fan les mateixes empreses. L’òxid d’etilè és una substància que s’utilitzava com a estabilitzant en l’elaboració de gelats.

Nestlé i Mars han retirat diversos lots de gelats per la presència d’aquesta substància en l’additiu E410, la goma del garrofí que s’extreu de la garrofa que s’utilitza en els gelats. Alguns lots d’aquest additiu estaven contaminats amb l’òxid d’etilè i per això han estat retirats determinats lots de gelats que contenien aquest additiu contaminat.

Froneri l’empresa fabricant dels gelats NuiiOreoMilkaToblerone, Princesa, La Lechera o Smarties de Nestlé, ha anunciat que estan retirant els lots afectats dels establiments, però la quantitat que pot portar un gelat d’aquest és tan ínfima que és poc probable que suposi un risc per a la salut.

L’empresa ha posat a disposició del consumidor una pàgina web on indicant els 6 primers dígits del lot, ens dirà si el producte està contaminat. Pel que fa als de Mars els lots afectats són els de M&M‘s, Snickers i Twix i en la seva web tenim un llistat amb tots els productes que no hem de consumir.

Les organitzacions de consumidors li retreuen a Nestlé que no hagi publicat la llista completa de tots els productes afectats com ho ha fet Mars, això de posar els dígits del lot en la seva web implica que hem de confiar en ells, quan des que va saltar l’alarma no han estat gaire transparents. Això potser serà més perjudicial per ells, ja que molta gent s’abstindrà de menjar gelats Nestlé, encara que no estiguin contaminats.

Comprovar els gelats contaminats de Nestlé

Llistat dels gelats contaminats de Mars

Tags: Contaminació, Gelats, Mars, Nestlé

Notícies semblants: