Nou servei de bicicleta pública compartida per tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona

A partir del 2022 l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) crearà un nou servei de bicicleta pública compartida entre els municipis de l’AMB, basant-se en l’experiència de les bicicletes elèctriques compartides de e-Bicibox o el mateix Bicing de Barcelona.

En un principi operarà amb 2.000 bicicletes i 200 estacions repartides en 15 municipis de l’AMB, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels, més endavant s’espera ampliar-ho a altres municipis que es vulguin adherir.

El servei serà coordinat per l’AMB i els municipis que disposin d’ell. Passat l’estiu s’elaborarà el conveni que hauran de signar els consistoris i s’obrirà un concurs públic per l’adjudicació a un operador privat.

Quan estigui en marxa aquest nou servei i l’ampliïn a nous municipis, un dels camins que es podrà fer en bici pública és el de la llera del Llobregat que al llarg dels 32 km que té des de Martorell al Prat de Llobregat, podrem anar per un camí pla apte per anar en bicicleta observant les aus que provenen del Delta del Llobregat. S’estima que es pot fer tranquil·lament en unes quatre hores a peu, en bici anant contemplant el paisatge i parant a esmorzar o berenar, ho podem fer en dues hores.

O una passejada des de Barcelona a la platja del Prat.

Tags: Bicing

Notícies semblants: