Barcelona serà la Capital Mundial de l’Arquitectura del 2026

Barcelona – L’Hotel W, més conegut com Hotel Vela, obra de l’arquitecte Ricardo Bofill

Barcelona ha guanyat a Pequín en la lluita per ser la Capital Mundial de l’Arquitectura UIA-Unesco que se celebrarà l’any 2026, aquesta és la decisió que s’ha pres en l’Assemblea General de la Unió Internacional d’Arquitectes celebrada a Rio de Janeiro, ciutat que ostenta la capitalitat actualment.

L’any 2018 la Unesco i la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) van anunciar el llançament de la iniciativa anomenada “Capitals Mundials de l’Arquitectura”, les ciutats designades com a tal, acollirien el Congrés de l’UIA i es convertirien en un fòrum mundial per debatre els reptes més agosarats del món de l’arquitectura. La Unesco, l’UIA i organitzacions locals de la ciutat escollida, col·laboraran per promoure actes i esdeveniments relacionats amb el món de l’arquitectura i sectors afins.

Des de l’any 2020 cada tres anys es tria una capital com a seu del Congrés de l’UIA i serà nomenada com a Capital Mundial de l’Arquitectura. La primera ciutat designada va ser Rio de Janeiro (Brasil) que l’any 2023 haurà de lliurar el títol a Copenhaguen (Dinamarca) i aquesta farà el mateix amb Barcelona (Catalunya) l’any 2026.

La candidatura de Barcelona s’ha imposat a la de Pequín (Xina) per 147 vots a 129. Sota el lema One todayone tomorrow (un avui, un demà), ha estat promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Xemeneies al terrat de la Casa Batlló obra d’Antoni Gaudí

L’any 2026 serà el centenari de la mort d’Antoni Gaudí, atropellat per un tramvia a la Gran Via de Barcelona el 10 de juny de 1926. Aquesta nominació serà un bon regal per celebrar el centenari de la mort de l’arquitecte més important que ha tingut Barcelona, gràcies a ell la Ciutat Comtal és una de les ciutats del món amb més obres declarades com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Una bona notícia per la ciutat de Barcelona, després de l’inrevés que va tenir amb l’Agència Europea de Medicaments i l’Agència Europea de Meteorologia que van acabar en altres ciutats europees o amb la davallada del Mobile World Congrés a causa de la pandèmia de la Covid-19. Esperem que l’any 2026 tota la població mundial estigui vacunada, tinguem la pandèmia sota control i puguem gaudir d’aquest esdeveniment tan especial amb total normalitat.

Tags: Barcelona, Congresos

Notícies semblants: