Graven un llop passejant-se pels voltants del refugi Coma de Vaca al Ripollès

No és el primer cop que es veu un llop en aquests indrets del Ripollès pròxim al Refugi de Coma de Vaca en el pla de les Eugues, on conflueixen els rius Freser i de la Vaca, al cor del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, dins el terme municipal de Queralbs.

Dijous passat al matí el guarda del refugi propietat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), va poder gravar un llop que es passejava pels voltants del refugi situat a 2.000 metre d’alçada. No és gaire freqüent veure un llop per aquests indrets, encara que no és la primera vegada, ja es va poder veure un ara fa dos anys, però aquest cop l’han pogut gravar.

Segons explica el guarda, han consultat amb els experts que els han confirmat que es tracta d’un llop i no d’un gos salvatge. En els darrers anys també s’ha pogut veure algun llop en la serra del Cadí, el Port del Comte o el Solsonès.

Els llops que habiten actualment al Pirineu català són procedents dels Alps italians que van arribar ara fa uns vint anys. La presència dels ossos o llops en el Pirineu català sempre ha estat una preocupació dels ramaders que temen un atac als seus ramats, mentre les associacions ecologistes i animalistes demanen una especial protecció per aquestes espècies.

Tags: Llop, Ripollès

Notícies semblants: