Medalla d’or i rècord mundial d’una atleta de l’equip d’atletisme del Barça a Tòquio

Foto: FC Barcelona

No els podrem comptabilitzar com dos títols per a Catalunya ni per Espanya, però avui Yulimar Rojas, una atleta veneçolana que forma part de l’equip d’atletisme del FC Barcelona des de fa cinc anys, ha aconseguit la medalla d’or i el rècord mundial de triple salt amb una marca de 15,67 metres als Jocs Olímpics de Tòquio.

Yulimar Andrea Rojas Rodríguez, va néixer a Caracas, la capital veneçolana, l’any 1995. De ben joveneta es va interessar en el voleibol, però els entrenadors d’atletisme del poliesportiu on anava es van fixar en ella i la van introduir en el món de l’atletisme. Amb 15 anys comença a participar en diferents competicions del seu país, aconseguint rècords i medalles, sempre superant-se en les seves pròpies marques.

En els darrers Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016, va aconseguir la medalla de plata en la seva especialitat, el triple salt, amb una marca de 14,98 metres. Un any abans d’aquests jocs Yulimar s’havia traslladat a viure a Guadalajara (Espanya) i després d’aconseguir la medalla de plata en els jocs va venir a Barcelona per passar a formar part de la plantilla de la secció d’atletisme del FC Barcelona.

Avui Yulimar Rojas ha fet història, per ella, pel Barça i pel seu país,  arrabassant-li el rècord mundial de triple salt de longitud a la ucraïnesa Inessa Kravets que el mantenia en 15,50 metres des de l’any 1995, just l’any en què va néixer Yulimar.

 

Tags: BARÇA, Jocs Olímpics, Medalles

Notícies semblants: