Polèmica per la restauració del Teatre Jardí de Figueres en la que no respecten el trencadís original de les cúpules.

La cúpula abans de ser restaurada – Foto: Ajuntament de Figueres

Aquesta setmana passada ha saltat la polèmica a la ciutat de Figueres, capital de l’Alt Empordà, arran de la restauració que estan fent en el Teatre Municipal el Jardí per millorar la seguretat. El centre de la polèmica ha estat perquè no han respectat el trencadís original de dues grans boles que presideixen la teulada, simplement s’han limitat a donar-li una capa de pintura al damunt.

L’edifici del Teatre Jardí de Figueres, obra de l’arquitecte Llorenç Ros i Costa data de l’any 1914 i és un dels edificis del municipi catalogats com a monument protegit com a bé cultural i d’interès local. A la part superior té dues cúpules, una a cada lateral, recobertes de ceràmica en forma de trencadís. Amb la pintura que els hi han posat ara pràcticament han ocultat els detalls del trencadís, fins al punt que alguns comentaris a Twitter diuen que semblen boles de Nadal.

Aquesta remodelació de les dues cúpules han provocat molts comentaris en contra a les xarxes socials, però el consistori avala els treballs, perquè hi havia esquerdes que feien que es filtrés l’aigua. Per evitar aquestes filtracions han fet el sanejament de les dues grans boles amb aigua a pressió i han reforçat amb morter entre el trencadís de la ceràmica, d’aquesta manera es referma la seguretat de l’edifici evitant les filtracions.

L’ajuntament ha retirat el tuit que havia publicat i l’oposició al govern d’ERC de Figueres, ha qualificat l’obra com un “nyap”, mentre a les xarxes socials es fan tota mena de comentaris, com els següents:

Tags: Figueres

Notícies semblants: