ESPORTS

La ministra anuncia que la Lliga de Futbol començarà amb un 40% d’aforament, però l’última paraula la té la Generalitat

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va anunciar ahir que la Lliga de Futbol professional que començarà el cap de setmana del 15 d’agost, podrà obrir al públic els estadis amb un 40% d’aforament, d’acord amb el que van acordar en la reunió del Consell Interterritorial. Aquesta mesura entrarà en vigor el divendres 13 d’agost i estarà vigent fins a finals de mes, quan es tornarà a revisar en funció de la situació de la pandèmia. La mateixa mesura afectarà a totes les activitats esportives a l’aire lliure.

Els espectadors hauran de complir amb les mesures Covid decretades, com dur la mascareta posada, no es podrà fumar ni beure (excepte aigua) i s’haurà de respectar la distància de seguretat. La ministra també recomana que el públic sigui preferentment local i socis dels clubs.

L’última paraula pel que fa a l’aforament la té la Generalitat de Catalunya, que en un principi s’han pronunciat a favor de limitar l’aforament a 30.000 persones. Si no modifiquen el que ha anunciat la ministra el primer partir del Barça que se celebrarà el 15 d’agost al Camp Nou contra la Reial Societat es podria disputar amb 40.000 espectadors.

Pel que fa a L’Espanyol, el primer partit de lliga del 14 d’agost el juga fora de casa, a Pamplona contra l’Osasuna, però el segon partit que disputaran a Cornellà el 21 d’agost amb el Vila-real, podria acollir 16.000 persones.

La ministra Darias també va anunciar que per a totes les activitats esportives en recintes tancats, com bàsquet o handbol, l’aforament serà del 30% amb les mateixes mesures de seguretat que les realitzades a l’aire lliure.

Tags: aforament, Futbol

Notícies semblants: