Adeu definitiu a Leo Messi després de vint anys en el Barça


2
2 points

Si des d’ahir al voltant de les set de la tarda ens quedava un bri d’esperança per la continuïtat de Leo Messi en el Barça, després que el club emetés un breu comunicat anunciant que el millor jugador del món no continuaria vestint la samarreta blaugrana, avui el president Joan Laporta ens l’ha tret. En la roda de premsa celebrada aquest matí, ens confirma la marxa de l’argentí i ens ha explicat els motius.

Leo Messi va tornar aquesta setmana de les seves vacances a Eivissa convençut que signaria el contracte, però malauradament no ha pogut ser perquè la massa salarial representa el 110% dels ingressos i no hi ha marge per poder inscriure a Leo Messi. Laporta diu que quan va entrar sabien que la situació econòmica del club estava malament, però el que han trobat ha estat molt pitjor.

Laporta també fa referència a l’acord que havia arribat LaLiga amb un fons estranger pel qual injectaven 2.700 milions d’euros pels clubs espanyols, però a canvi d’una part dels beneficis dels drets de televisió durant els pròxims quaranta anys. El president blaugrana no està disposat a hipotecar el club durant mig segle per ningú, ni pel millor jugador del món.

Laporta acaba la seva explicació reconeixent tot el que Leo Messi ha aportat al Barça, indicant que el jugador es volia quedar i ha posat totes les facilitats per poder arribar a un acord, però malauradament és impossible a causa de la situació financera que va deixar la junta directiva de Josep Maria Bartomeu.

Messi se’n va del club on ha passat més de mitja vida, va arribar amb 13 anys i marxa amb 34, però ens deixa una de les millors etapes del FC Barcelona. En aquests vint anys Messi ha disputat un total de 778 partits oficials amb la samarreta blaugrana, amb un total de 672 gols, 265 assistències i un total de 35 títols.

  • Quatre Champions: 2006, 2009, 2011, 2015.
  • Deu Lligues: 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2016, 2018 i 2019
  • Set Copes del Rei: 2009, 2012, 2015, 2016, 2017, 2018 i 2021
  • Tres Mundials de Clubs: 2010, 2012 i 2016
  • Tres Supercopes d’Europa: 2010, 2012 i 2016
  • Vuit Supercopes d’Espanya: 2006, 2007, 2010, 2011, 2012, 2014, 2017 i 2019

En el seu palmarès personal:

  • Cinc FIFA Ballon d’Or: 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 i 2019
  • Un FIFA World Player: 2009
  • Un Premi The Best: 2019
  • Sis Botes d’Or: 2010, 2012, 2013, 2017, 2018 i 2019
  • Un Premi Laureus: 2019
  • Vuit Pichichi de la Lliga: 2010, 2012, 2013, 2017, 2018, 2019, 2020 i 2021
  • Nou Premi MP LaLiga: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2017, 2018 i 2019
  • Sis Màxim golejador Champions: 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 i 2019
  • Un Trofeig Bravo (millor futbolista europeu menor de 21 anys): 2007
  • Un FIFA FIFPro (els onze futbolistes destacats segons demarcació): 2006
  • Una Pilota d’Or del Mundial: 2014
  • Dos Premis al Millor Jugador d’Europa: 2011 i 2015
  • Un Golden Boy: 2005
  • Un MVP Copa América: 2021
  • Quatre Onze d’Or: 2009, 2011, 2012 i 2018.

De moment Leo Messi no ha fet declaracions ni ha donat cap pista d’on haurà de començar la segona etapa de la seva vida esportiva, en la que li desitgem que tingui molta sort i sigui tan feliç com ho ha estat en les files del Barça. Esperem que quan acabi la seva carrera esportiva torni definitivament a la ciutat que l’ha vist créixer.

Ens acomiadem d’ell amb l’emotiu vídeo que el FC Barcelona li va voler dedicar ahir.


T'agrada? Compartiex-ho!

2
2 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.