Per què són perillosos els tatuatges de Henna Negra?

Els tatuatges de Henna s’han utilitzat des de fa milers d’anys per decorar el cos de la dona per celebracions especials o rituals d’iniciació, en especial als països de l’Orient Mitjà i l’Índia. Aquests tatuatges cobreixen mans, braços o peus. L’aplicació de la Henna és tot un art anomenat “Mehndi i fins fa relativament pocs anys era una tècnica desconeguda en els països d’occident.

Amb la globalització el “Mehndi” ha arribat al nostre país i els kits per tatuar es poden trobar en botigues d’artesania o per internet. Durant els mesos d’estiu a molts llocs de turisme, principalment llocs de platja o mercats de turisme se solen oferir tatuatges de Henna, tatuatges que no són permanents, simplement duren una o dues setmanes. Però hem de vigilar amb la Henna negra.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha tornat a recomanar que no ens fem tatuatges a base de Henna negra que s’obté afegint a la henna natural colorants químics que poden ser perjudicials per a la salut.

Un dels colorants de la Henna negra és la pfenilendiamina o PPD, additiu que està prohibit utilitzar-lo directament sobre la pell, ja que pot provocar greus efectes sobre ella. La pfenilendiamina o PPD, també es fa servir en determinats tints de cabell, per això per aplicar-los sempre s’ha de fer amb guants.

L’AEMPS, alerta que les persones que es fan tatuatges amb Henna negra poden quedar permanentment sensibilitzades i quan tornin a entrar en contacte amb aquest additiu com per exemple en tenyir-se el cabell, poden patir un quadre de dermatitis al·lèrgica.

La Henna negra s’utilitza perquè dura més temps i té un aspecte més brillant, en canvi la Henna natural que s’obté d’una planta no representa cap perill, no acostuma a provocar al·lèrgies, són d’uns colors terrossos o verds com la planta, però a diferència de la Henna negra només duren tres o quatre dies.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), també recomana que evitem els tatuatges de Henna negra, si volem fer-nos un tatuatge, fem-lo amb seguretat amb Henna natural.

Tags: Henna

Notícies semblants: