NATURA

Les millors platges de Catalunya i de l’Estat segons National Geographic

La revista “Viajes National Geographic” ha fet un llistat amb les millors platges de tot l’Estat. Al llarg dels quasi 8.000 quilòmetres de costa que té, encapçala la llista mundial de països amb més platges amb bandera blava, destacant la comunitat valenciana com la que més guardons té.

Dins la llista elaborada per la prestigiosa revista de National Geographic hi ha dues platges catalanes, la Cala Pola a Tossa de Mar i la Cala d’Aiguablava a Begur, totes dues a la Costa Brava banyada pel Mediterrani.

Cala Aiguablava de Begur al Baix Empordà

“Un entorn de penya-segats, vegetació de pinedes i aigües turquesa i cristal·lines converteixen a aquesta cala en una de les millors platges de Catalunya. No obstant això, és la qualitat de l’aigua la que li atorga nom: Cala “Aiguablava” significa “aigua blava”, en català. Només té 100 metres de longitud, però aquesta cala és una de les més famoses de Catalunya i, sens dubte, mereix estar entre les millors platges d’Espanya”. Aquesta és la definició que ofereix la revista “Viajes de National Geographic” de Cala Aiguablava.

Nosaltres podríem dir que és la platja més paradisíaca de la Costa Brava, passar un dia en ella ens transporta als mars del Carib. Encara que sembli que estem en una illa deserta, Cala Aiguablava disposa de banys públics, un parell de restaurants i també ofereix activitats aquàtiques. Si volem gaudir de tota la tranquil·litat que ens pot aportar aquesta cala, la millor època per visitar-la és a principis de la primavera o a finals de la tardor.

Cala Pola de Tossa de Mar a La Selva

Pel que fa a Cala Pola, National Geographic la defineix amb aquestes paraules: “A només 4 quilòmetres de l’encantador municipi de Tossa de Mar, a la província de Girona, trobem aquesta cala que està entre les millors platges de Catalunya. És representativa dels paisatges del litoral en la Costa Brava, enclavament turístic reconegut pel valor i la bellesa de les seves cales salvatges. Es caracteritza per una sorra gruixuda i orada i aigües cristal·lines i calmes pel que és un lloc ideal per a passar un dia de platja en família. El paisatge de l’entorn és d’una bellesa espectacular”.

Cala Pola està en la carretera plena de corbes que uneix Tossa de Mar amb Sant Feliu de Guíxols, que ens ofereix unes meravelloses vistes plenes de penya-segats. La platja és de sorra gruixuda i fons blaus turqueses, gràcies al reflex de la vegetació de pins i alzines que l’envolten. A Cala Pola trobem el càmping del mateix nom.

Aquest és el llistat sencer de les millors platges de l’Estat segons National Geographic:

També us pot interessar: 

Passejada pels Camins de Ronda del litoral català – De Port Bou a Alcanar

Tags: platges

Notícies semblants: