Alerta alimentaria per la presència de Listèria en botifarres i bull d’una marca catalana

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha emès un comunicat d’alerta a través del seu perfil de Twitter en el que anuncien que han estat informats des de Catalunya que s’ha detectat la presència del bacteri de la Listèria monocytogenes en diferents lots de botifarra i bull de llengua elaborats a Catalunya.

Els lots afectats són de l’empresa Salgot d’Aiguafreda:

  • Botifarra negra amb data de caducitat del 07.05.2021 – Lots 211804 i 212019
  • Botifarra negra tradicional amb data de caducitat del 24.08.2021 – Lot 211804
  • Bull de llengua amb data de caducitat del 16.08.2021 – Lot 212017.

La distribució d’aquests productes s’ha fet per Catalunya, Balears, València, Madrid i l’Aragó. De moment no s’ha detectat cap afectació per listeriosis, una infecció causada per aquest bacteri que pot arribar a ser molt greu i en determinats casos causar la mort.

L’empresa Salgot està retirant aquests productes dels establiments i es demana a la gent que tingui algun producte d’aquests lots a casa, que s’abstinguin de consumir-los i els retornin a la botiga on els van comprar. En el cas d’haver-los consumit i presentar algun símptoma com diarrea, vòmits o febre, s’ha d’acudir a un centre sanitari com més aviat millor.

Les comunitats afectades per la distribució d’aquests productes, han estat alertades pel Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (Sciri), perquè controlin la retirada dels productes.

Tags: alerta alimentària, Botifarres, Salgot

Notícies semblants: