Tancats els accessos a cinc Parcs Naturals de Catalunya per alt risc d’incendi.

Catalunya es prepara per rebre una de les pitjors onades de calor de les darreres dues dècades, en la que determinats territoris podrien arribar a temperatures superiors a 40 graus a partir d’aquesta nit de dimecres i que haurem de suportar fins diumenge o dilluns.

Per l’elevat risc d’incendi que representen aquestes temperatures, els Agents Rurals restringiran l’accés als parcs naturals de Montserrat, el Montsec, la Baronia de Rialb, el Montmell-Marmellar i el Montsant. També quedaran suspeses totes les activitats agràries i forestals que representin un perill de desencadenar un incendi en 279 municipis de 24 comarques de Catalunya.

Aquests darrers dies, s’ha fet una crida per part de la Conselleria d’Acció Climàtica als agricultors perquè llaurin els seus camps de forma perimetral per crear tallafocs que dificultin la propagació en cas d’incendi.

Mapa del risc d’incendi i control d’accessos – Generalitat de Catalunya

Protecció Civil demana que extremem les precaucions, que evitem anar a la muntanya, cosa complicada en aquest mes de vacances, però si ho fem, vigilem no generar situacions de risc, com llençar burilles enceses des del cotxe o a la muntanya, no fer barbacoes que estan totalment prohibides en zones amb vegetació i en cas de veure una columna de fum, avisar immediatament al 112.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès va publicar ahir al seu perfil de Twitter: “Ens enfrontem a uns dies crítics, amb un perill extrem d’incendis a Catalunya.” També es demana als ajuntaments que posin a disposició de les persones més vulnerables, llocs amb refrigeració, davant l’arribada d’una massa d’aire del Sàhara que crearà unes condicions favorables a provocar incendis com els que estan patint a Grècia i Turquia.

Tags: Onada de calor

Notícies semblants: