Santa Pola a Alacant experimenta una pujada sobtada de la marea de més d’un metre

A causa de l’onada de calor amb l’entrada d’aire procedent del Sàhara que estem patint, la pressió atmosfèrica baixa sobtadament i provoca un augment del nivell de l’aigua del mar. Això és el que va passar la nit de dimarts a la localitat de Santa Pola a Alacant. Una sobtada pujada de la marea que va provocar danys en la flota pesquera i va arribar als carrers de la ciutat.

Aquest fenomen que s’anomena “rissaga o meteotsunami,” va provocar la pujada del nivell del mar en un metre aproximadament i una brusca baixada en poc temps. Els carrers propers a la platja s’han vist coberts d’una capa d’escuma i diverses embarcacions que estaven amarrades al port han xocat entre elles.

Aquest fenomen és més habitual a les illes Balears, però a la costa alacantina es produeixen de tant en tant, l’últim registrat va ser el juliol del 2017, però la rissaga d’ahir sembla que ha estat més intensa. L’Ajuntament de Santa Pola va emetre un comunicat:

“Des de la Policia Local ens traslladen que al voltant de les 3.00 de la matinada hem sofert una pujada, aproximadament d’un metre, i baixada brusca del nivell de la mar, en molt poc temps, ocasionant que s’inundessin les platges en la zona de Platja Llisa, desbordant cap al carrer i danys en diverses embarcacions pesqueres, provocades per col·lisions entre alguns d’ells. Un altre dur cop que rep el nostre sector pesquer per haver estat el més afectat”.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) avança que en els pròxims dies es poden donar fenòmens com el que es va produir a Santa Pola  a Ciutadella (Menorca) on el nivell del mar podria augmentar en 0,7 metres.

Tags: Inundacions, Santa Pola

Notícies semblants: