Celebrada a Barcelona amb gran èxit la primera cursa infantil adaptada de Catalunya

Aquest matí la calor no ha estat obstacle per poder celebrar la primera cursa infantil adaptada de Catalunya que s’ha fet davant la Catedral de Barcelona, aprofitant les festes de Sant Roc del barri Gòtic. La impulsora d’aquest esdeveniment pels infants que presenten algun problema de mobilitat ha estat la Noemí Font, la mare d’una nena amb espina bífida i que arran de la situació de la seva filla s’ha convertit en una dona activista per la reivindicació dels drets dels infants amb problemes de mobilitat.

La Noemí ja fa temps que està lluitant perquè els ajuntaments adaptin els parcs infantils pels infants amb mobilitat reduïda, aquests infants tenen el mateix dret que els altres nens i nenes de poder gaudir d’una estona d’esbarjo en un parc públic, però fins ara això, en la major part de pobles i ciutats del nostre territori, tan sols ho poden fer amb l’ajut dels pares.

Quan ens trobem davant d’un infant amb una malaltia o un accident que li causa problemes de mobilitat, la vida dels pares dona un tomb de 360 graus. A partir del moment de l’accident o des que detecten la malaltia els pares s’han d’abocar a la cura del seu fill, no el poden deixar ni un segon al dia i malauradament, encara continuen fent-ho més les mares que els pares. Això és el que ha fet la mare de l’Emma.

D’ençà que va néixer l’Emma, la Noemí ha estat lluitant per cuidar la seva filla, però també perquè tingui les mateixes oportunitats que els altres nens i nenes, un dret que tenen reconegut les persones amb discapacitat segons la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Avui la Noemí ha posat un granet de sorra més en aquesta gran lluita per la igualtat impulsant aquesta primera cursa infantil per nens i nenes amb mobilitat reduïda.

La prova ha consistit a recórrer uns 70 metres davant la Catedral de Barcelona on cada família podia decidir quina distància i a quina velocitat anirien els seus infants. Malgrat que la cursa ha estat un èxit i ha tingut una gran acollida per la gent del barri, la Noemí es lamenta que l’Ajuntament de Barcelona no hagi col·laborat, tot ho han hagut de fer els voluntaris.

És trist que mentre es destinen milers d’euros per organitzar una cursa per les festes de la Mercè o una marató, el consistori barceloní no hagi col·laborat en una cursa tan especial per aquests infants. Des d’aquí fem una crida a tots els ajuntaments de Catalunya, governi qui governi, que tinguin més presents aquests infants en els seus parcs infantils.

Tags: Cursa adaptada

Notícies semblants: