El cotxe clàssic més elegant del món té matrícula catalana. Coneix la seva història

Foto: Pebble Beach Concours d’Elegance

Des de fa setanta anys se celebra el Pebble Beach Concours d’Elegance, excepte l’any passat que es va haver de suspendre per culpa de la pandèmia de la Covid-19. En ell un jurat d’elit tria el millor cotxe clàssic de l’any. El passat cap de setmana es va celebrar a Monterrey a la costa de Califòrnia, la 70 edició.

El jurat va decidir que el guanyador del Concurs d’Elegancia de Pebble Beach 2021, d’entre els 230 participants, fos un Mercedes-Benz 540K Autobahn Kurier de 1938, amb matrícula B-69475, ja que el seu primer propietari va ser el prestigiós oftalmòleg català Ignasi Barraquer i Barraquer. El doctor Barraquer va comprar aquest cotxe alemany en plena Guerra Civil Espanyola, un cotxe amb 115 CV de potència que en aquells temps era tota una revolució a les carreteres, ja que podia arribar als 200 km/h.

El doctor Barraquer era un apassionat dels cotxes, arribant a tenir una flota que amb el pas del temps es van convertir en autèntiques joies clàssiques. Els fills del fundador de la Clínica Barraquer de Barcelona van subhastar en lots individuals la flota de cotxes del seu pare. El Mercedes-Benz 540K Autobahn Kurier de 1938, va anar a parar a mans d’una parella nord-americana, Arthur i Deborah Keller que ja han rebut aquest premi en tres ocasions amb el vehicle matriculat a Barcelona pel doctor Barraquer.

Mercedes tan sols va fabricar dos models d’aquest vehicle i aquest és l’únic que es conserva actualment amb l’equipament original, ja que els propietaris el conserven en molt bones condicions i sempre que han hagut de fer alguna restauració han estat fidels a l’original. A més del guardó els propietaris també van rebre un “Rolex”, un altre clàssic d’època.

Tags: Cotxes clàssics, Dr. Barraquer

Notícies semblants: