Ahir ens va deixar el fotoperiodista Xavier Mercadé, fundador de la revista musical Enderrock.

Xavier Mercadé i Simó – Foto: Enderrock.cat

Malauradament, ahir ens va deixar el fotoperiodista barceloní Xavier Mercadé i Simó als 54 anys a causa d’un càncer amb qui feia temps que lluitava. Mercadé va ser un dels fundadors de la revista musical Enderrock i el seu cap de fotografia.

Ha estat la mateixa revista Enderrock l’encarregada de donar la trista notícia a través del seu perfil de Twitter. Mercadé també havia col·laborat amb altres publicacions com VilaWeb, El punt Avui o Rolling Stone.

Xavier Mercadé ha deixat un fons documental amb fotografies de més de 14.000 concerts els quals va immortalitzar el fotoperiodista al llarg de la seva trajectòria professional de quaranta anys. Més d’un milió de fotografies que ens recordaran la seva tasca.

Precisament aquests dies i fins al dia 29 d’agost, encara podem visitar una exposició de fotografies d’ell al Palau Robert de Barcelona, que dur per títol “Rock Viu” i en la que podrem veure una mostra de 300 fotografies de concerts de Rosalia, Els Pets, Madonna, Rolling Stone, entre altres. Imatges que també podem veure virtualment a través de la web rockviu.cat.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en Xavier Mercadé. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu, Xavier.

Tags: Morts, Xavier Mercadé

Notícies semblants: