Barcelona entre les ciutats més segures del món equiparada amb Nova York

Segons el rànquing que fa cada dos anys la revista britànica The Economist, Barcelona és la ciutat espanyola més segura, la quarta d’Europa i l’onzena en el rànquing mundial empatada amb Nova York.

Per elaborar aquesta llista The Economist té en compte una vuitantena d’indicadors sobre sanitat, medi ambient, infraestructures i seguretat digital. A causa de la pandèmia de la Covid-19 aquest any s’han tingut molt en compte els indicadors sobre la salut, ja que és un dels aspectes que més preocupen en aquests moments a la població mundial. En aquest aspecte la ciutat de Barcelona ocupa la novena posició, darrere de Londres i per davant de Sydney, classificació que encapçala Tòquio.

Pel que fa a Europa, Barcelona ocupa la quarta posició darrera de Copenhaguen, Amsterdam i Estocolm. Madrid ocupa el lloc 21 en el rànquing mundial, el segon d’Espanya i el 8è d’Europa. La Ciutat Comtal ha millorat la seva posició respecte a l’últim rànquing de fa dos anys, on ocupava el 26è per darrere de Madrid.

Rànquing mundial de les ciutats més segures del món, segons The Economist:

1. Copenhaguen

2. Toronto

3. Singapur

4. Sydney

5. Tòquio

6. Amsterdam

7. Wellington

8. Hong Kong

9. Melbourne

10. Estocolm

11. Barcelona

12. Nova York

13. Frankfurt

14. Washington

15. Londres

16. San Francisco

17. Osaka

18. Los Angeles

19. Zuric

20. Chicago

21. Madrid

Malgrat aquests resultats, els ciutadans de Barcelona continuen pensant que un dels problemes que té la ciutat és la seguretat personal, segons una darrera enquesta el 14% dels seus habitants consideren que Barcelona no és una ciutat segura.

Tags: Barcelona, Ciutat segura

Notícies semblants: