Beget entra a formar part dels Pobles més bonics d’Espanya

Església de Sant Cristòfol de Beget (s.X-XIII)

L’Associació “Los Pueblos más bonitos de España“, creada el març del 2011 elabora una llista dels pobles més bonics de l’Estat amb l’objectiu de promocionar zones preferentment rurals i petits municipis, ara ha inclòs un altre poble català en la seva llista. Seleccionen els pobles per la seva qualitat, la seva bellesa, la neteja, la conservació dels edificis en especial les façanes, les flors que guarneixen el poble, les àrees verdes, la informació a la via pública, la circulació i l’oferta d’aparcaments.

Fins ara Catalunya tan sols tenia un poble en aquesta llista, era Bagergue a la Vall d’Aran, ara un altre poble de muntanya entra a tenir el títol de poble més bonic d’Espanya, es tracta de Beget un petit poblet del Ripollès a mitja hora de camí de Camprodon.

Bagergue – Vall d’Aran

L’Associació “Los Pueblos más bonitos de España” defineixen Beget com:

“El petit municipi de Beget, amb poc més de 20 habitants, ha mantingut la seva essència durant anys gràcies a un accés allunyat dels grans circuits, i una cura exquisida del seu patrimoni. Coneguts els seus orígens en plena edat mitjana, el poble ha crescut al voltant de l’Església de Sant Cristòfol de Beget (s.X-XIII), el poble es troba en l’Alta Garrotxa, un Espai d’Interès Natural que abasta zones prepirinenques de tres comarques: Garrotxa, Ripollès i Vallespir, encara que pertany al terme municipal de Camprodon”.

“Recórrer Beget, al llarg dels seus carrers, ens permet gaudir dels seus dos ponts medievals, que travessen el riu Llierca i on l’empedrat dels carrers, pugen per les parets de les cases i es barreja amb el paisatge que l’envolta.”

“Beget és un punt de partida de moltes rutes per a senderistes i amants del ciclisme de muntanya, que pareixin en els seus restaurants, per a gaudir d’un menjar tradicional català, on els protagonistes són els productes de la zona.”

Beget – Foto: Ajuntament de Camprodon

Diumenge passat, Beget que ja disposava del reconeixement com a poble amb encant que atorga l’Agència Catalana de Turisme, va rebre per part de l’Associació “Los Pueblos más bonitos de España“, la placa acreditativa d’aquesta distinció en un acte amb la presència de l’alcalde i la vintena de veïns i veïnes del poble que ajuden, dia a dia, a conservar la bellesa d’aquest indret bonic del nostre país.

Podeu consultar la llista de tots els pobles més bonics de l’Estat a: “Los Pueblos más bonitos de España”.

També us pot interessar: 

Els pobles amb més encant de Catalunya (17/02/2019)

Tags: Beget, Pobles bonics

Notícies semblants: