Alexia Putellas millor jugadora de l’any i Lluís Cortés millor entrenador.

Alexia Putellas – Foto: FC Barcelona

Ahir durant la celebració del sorteig per la fase de grups de la Champions es van lliurar els premis als millors jugadors i entrenadors de l’any que atorga la UEFA. Alèxia Putellas, la centrecampista del FC Barcelona nascuda a Mollet ara fa 27 anys, ha fet història convertint-se en la primera futbolista catalana a obtenir aquest guardó, cap home català havia aconseguit aquest premi abans. Pel que fa a l’Estat espanyol, Alexia és la segona a tenir aquest premi, recordem que Andrés Iniesta el va aconseguir l’any 2012.

Les altres finalistes també eren companyes d’Alexia al Barça. El resultat de les votacions van ser: Alexia Putelles 50 punts, Jenny Hermoso 42 punts i Lieke Martens 40 punts. A causa de la pandèmia de la Covid, cap de les tres estava present en la cerimònia, però Alexia que va intervenir per videoconferència, va pronunciar aquestes paraules:

“Vull agrair a les companyes que van fer possible també la reeixida temporada de l’any passat. Això ho ha guanyat tot l’equip, tot el club, és un èxit que hi hagi tantes nominades i premiades del Barça. Agrair també a l’afició que m’ha donat suport sempre i dir-los que anem per més”.

Lluís Cortés – Foto: UEFA

En la categoria de millor entrenador del futbol femení l’any, el premi també va tenir color blaugrana. Lluís Cortés es va proclamar com el millor amb 151 punts, els altres finalistes van ser Emma Hayes del Chelsea amb 78 punts i Peter Gerhardsson seleccionador de Suècia amb 37 punts.

Cortés, que aquest any ja no dirigirà la banqueta blaugrana del futbol femení, també va voler tenir unes paraules d’agraïment al club on va estar tants anys:

“Vull donar les gràcies a la UEFA i al jurat. És un honor i un plaer després de tants anys treballant en el futbol femení. Vull agrair també al Barcelona, al staff, directiva i jugadores. Vull desitjar el millor a tots els equips per a aquesta temporada que segur que serà molt bonica”

En la cerimònia d’ahir també es van lliurar altres premis del futbol femení, on el Barça va arrasar:

⚽️  Millor portera: Sandra Paños
⚽️  Millor Defensa: Irene Paredes
⚽️  Millor Centrecampista: Alexia Putellas
⚽️  Millor Davantera: Jenni Hermoso

Està previst que el diumenge abans de l’inici del partit contra el Getafe, Alexia Putellas i les seves companyes rebin un homenatge en el Camp Nou, serà un homenatge sense trofeus, ja que la UEFA ha anunciat que els lliuraran en el primer partit que disputi el Barça femení. Esperem que Lluís Cortés també sigui present en aquest acte de reconeixement a la bona tasca feta en aquests darrers anys.

Pel que fa a Pep Guardiola que també era un dels finalistes a millor entrenador del futbol masculí, va quedar tercer. El guanyador va ser Thomas Tuchel del Chelsea amb 378 punts, darrere, Roberto Mancini seleccionador d’Itàlia amb 292 punts i Pep Guardiola del Manchester City amb 198 punts.

Tags: Alexia Putellas, Barça femení

Notícies semblants: