Mor als 86 anys Francesc Burrull, figura clau de la Nova Cançó

La Discogràfica Picap ha estat l’encarregada de donar la trista notícia de la mort de Francesc Burrull, compositor, arranjador i pianista de jazz. Burrul nascut a Barcelona dos anys abans de començar la Guerra Civil Espanyola, va estudiar durant la postguerra en el Conservatori Superior de Música del Liceu.

Comença la seva carrera professional en el món del jazz, Burrull era considerat com uns dels pioners que va introduir el jazz al nostre país. Al llarg de la seva carrera va formar conjunts com Latin Combo i Latin Quartet i va formar part d’altres com Catalonia Concerts Jazz, L’Orquestra Montoliu o la Big Band.

Quan a Catalunya va sorgir el moviment de la Nova Cançó, un moviment no sols musical sinó també cultural i de protesta en temps del franquisme, els cantautors catalans van demanar-li col·laboracions i ell es va introduir en aquest món, arribant a ser considerat com una figura clau de la Nova Cançó. Al llarg de la seva trajectòria va treballar amb Joan Manuel Serrat, Raimon, Lluís Llach, Guillermina Motta, La Trinca, Pere Tapies, Maria del Mar Bonet o Núria Feliu, entre altres.

L’any 1992 li van donar el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya per les seves interpretacions de jazz i l’any 2017 la Creu de Sant Jordi, aquell mateix any també li van atorgar el premi Enderrock d’Honor.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics de Francesc Burrull. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu, Francesc.

Tags: Francesc Burrull, Morts

Notícies semblants: