Afegir un full de llorer en els guisats redueix considerablement els greixos dels àpats – Tots els beneficis del llorer.

Molts de nosaltres segur que ens hem preguntat d’on ve aquest costum d’afegir un full de llorer en els guisats, si realment no és una planta molt aromàtica, si l’olorem no té tant aroma com altres plantes com la farigola o el romaní, però segur que continuem amb aquella tradició que ens van ensenyar les nostres mares o àvies d’afegir un full de llorer en els guisats de carns o aus, en el peix no ho acostumem a fer tant.

Si fem una infusió de fulls de llorer, veurem que no queda molt forta, llavors per què l’afegim als cuinats? Un dels motius i principal avantatge és que el llorer en els plats de carn o aus transforma els triglicèrids en greixos mono-glicèrids, per dir-ho d’una altra manera, transforma els greixos nocius per a la salut en greixos saludables.

Per fer la prova podem cuinar un pollastre o un costellam de porc o vedella en dues cassoles, una meitat afegint unes fulles de llorer i l’altra meitat sense elles. Quan acabem de cuinar-los veurem que un ha produït més greix que l’altre.

L’oli i el sabó de llorer és molt beneficiós per a la pell i afeccions musculars.

A més, recents estudis han demostrat que el llorer té molts altres beneficis per a la salut com:

🌿  El cineol i l’eugenol que tenen són els responsables de facilitar la digestió, prevenir l’acidesa,         l’estrenyiment i també redueix els gasos que tantes molèsties ens ocasionen.

🌿  Redueix el sucre en la sang.

🌿  Actua com un bon antioxidant.

🌿  Com hem dit abans elimina el colesterol dolent i alleuja els triglicèrids del cos.

🌿  Estimula l’apetit, per tal és molt indicat per a les persones que tenen trastorns d’alimentació.

🌿  Té efectes bactericides, antisèptics, expectorants i antiinflamatoris, per això és molt recomanable en afeccions de l’aparell respiratori, com faringitis, bronquitis o un simple refredat. En aquest cas a més d’una infusió també podem bafs de vapor de llorer.

🌿  Protector d’afeccions cardiovasculars.

🌿  L’àcid cafeic, quercetina, eigonol i bartholinida que conté eviten la formació de cèl·lules canceroses.

🌿  Diürètic, per tant facilita l’eliminació de líquids, molt beneficiós pels ronyons i en dietes per aprimar.

🌿  Relaxant, abans de dormir elimina l’insomni i descansarem molt millor.

🌿  Fent un oli i sabó de llorer el podem aplicar a zones amb dolors musculars o per afeccions de la pell.

Després de veure totes aquestes propietats que tenen les fulles de llorer, a més d’afegir-les en els nostres cuinats, si ens fem una o dues infusions al dia, aportarem molts beneficis al nostre cos. Per preparar una infusió de llorer o un té de llorer, necessitarem 3 o 4 fulls per una tassa d’aigua o uns 20 o 30 grams de llorer per un litre d’aigua.

Tags: Llorer, Salut

Notícies semblants: