Campanya per sensibilitzar a la gent que no ha d’aparcar en les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

Tots els ajuntaments tenen una sèrie de places d’aparcament destinades a les per a les persones amb mobilitat reduïda, però sovint aquestes persones quan arriben a aparcar les troben ocupades per vehicles que no tenen el distintiu acreditatiu d’aquesta necessitat.

Aquestes persones necessiten llocs d’aparcament per poder desplaçar-se i moure’s de forma segura, autònoma i independent, no és cap luxe ni privilegi, és una necessitat. Si troben aquestes places ocupades, hauran d’estacionar en altres llocs on probablement per la mesura dels aparcaments, en especial les que estan en bateria, no podran treure la cadira de rodes.

Molta gent en veure que aquestes places reservades tenen unes dimensions més grans, no es paren a pensar el motiu i envaeixen part de la plaça pensant que ja tindran prou espai per aparcar. El motiu de què siguin més amples és precisament per poder passar del seient del cotxe a la cadira de rodes, sense necessitat de cap persona que els ajudi. Aquestes persones volen ser autònomes i independents.

Sovint també veiem que d’un cotxe que porta el distintiu surt una persona que aparentment no té cap problema de mobilitat reduïda, aquest és un altre problema que en moltes ocasions no està controlat per les policies locals. Hi ha gent que aprofita que els pares, avis o algun familiar té el distintiu perquè realment el necessita i el fan servir ells sense cap necessitat, simplement per trobar aparcament més fàcilment, aparcar en zona de càrrega i descarrega o no pagar la zona blava.

La quantia de la multa per aparcar en una plaça reservada a persones amb mobilitat reduïda és de 200 €, però en el cas d’utilitzar una targeta indegudament, estem cometent un delicte contemplat en el Codi Penal que es castiga amb una pena d’entre 6 mesos i 3 anys de presó i una sanció de 6 a 12 mesos. La targeta de mobilitat reduïda és personal i intransferible.

Alguns ajuntaments que estan sensibilitzats amb el tema han iniciat campanyes per conscienciar a la gent que no ha d’aparcar en aquestes places reservades. Un d’ells és el de Calonge i Sant Antoni, que han començat a posar unes plaques al costat d’aquestes places, amb un to humorístic.

A Calonge i Sant Antoni hi ha un total de 170 places de mobilitat reduïda, no s’han col·locat cartells de sensibilització en totes, només en una trentena, en els llocs més problemàtics. El consistori ha triat set frases com “Si vols la meva plaça, agafa la meva minusvàlua”, “La mandra no és una discapacitat, no hi aparquis” o “De veritat vols estar en el meu lloc?”

Unes plaques similars també les hem trobat a Andorra amb frases com: “Si em prens la plaça, pren també la meva discapacitat”. A les xarxes socials hem vist alguna com:  “La mobilitat reduïda no em limita, no ho facis tu”.

Tags: Aparcaments, minúsvalids

Notícies semblants: