Andorra comença a administrar la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 als col·lectius més vulnerables.

Malgrat que l’OMS demana als països més rics que no comencin a inocular la tercera dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19, per raons ètiques i epidemiològiques fins que els països més pobres tinguin part de la seva població vacunada, hi ha països que ja han començat a fer-ho.

Segons un informe de la Universitat d’Oxford, el 33% de la població mundial ha rebut almenys una primera dosi, però tan sols un 1,6% correspon als països més pobres. En aquest món globalitzat, no aconseguirem la immunitat global fins que gran part de la població mundial estigui vacunada.

Israel ja fa un més que està administrant la tercera dosi de reforç, país que es considera com el laboratori experimental pel que fa a vacunes. Altres països com la Xina, Hongria, els Emirats Àrabs i Rússia també han començat. I ara ho fa el nostre país veí, Andorra. Els Estats Units, Canadà, Regne Unit, França o Alemanya ja han anunciat que ho faran i Espanya està a l’espera del dictamen de les autoritats sanitàries.

Ahir el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover i la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, van anunciar-ho en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Concretament ahir es van administrar vacunes a la residència de persones grans La Salita  i demà continuaran amb altres residències.

En un principi s’administraran als col·lectius de persones més vulnerables: residents de centres sociosanitaris, persones en tractament de diàlisi, trasplantats o persones amb el sistema immunitari deprimit. Des de l’inici de la pandèmia, Andorra ha tingut un total de 15.046 persones contagiades i 130 morts relacionades amb el coronavirus.

Tags: Andorra, Coronavirus - Covid-19, Vacuna

Notícies semblants: