Ada Colau vol que tornin els peatges per entrar a la ciutat de Barcelona

A poc més de 48 hores de la desaparició dels peatges de les autopistes de titularitat estatal a Catalunya, Ada Colau s’ha pronunciat no exactament a què tornin els mateixos peatges, sinó a establir un sistema de pagament per entrar a la capital catalana, ja que el govern del consistori barceloní creu que augmentarà l’afluència de cotxes amb la conseqüència de l’augment de la contaminació a Barcelona.

L’alcaldessa de Barcelona que està de viatge per Itàlia amb motiu de les pròximes eleccions municipals que celebrarà aquest país, ha fet declaracions en aquest sentit en una conferència celebrada a Roma amb el candidat socialista a l’ajuntament de la capital italiana. Colau assegura que cada any la contaminació de la ciutat de Barcelona és la responsable de la mort de mil persones i “La zona de baixes emissions és insuficient, per això mirem amb interès la mesura del peatge urbà”.

La proposta d’establir un peatge pels vehicles que entrin a la ciutat desincentivaria l’opció d’anar a Barcelona en cotxe, sobretot als veïns del Maresme i el Vallès que fins ara havien de passar pel peatge de Vilassar i Montmeló. Una mesura que potenciaria l’ús del transport públic.

La segona tinenta de l’alcaldia, Janet Sanz, responsable de les àrees d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’ajuntament de Barcelona, creu que aquesta mesura ajudaria a adaptar-se a les directrius que exigeix la Unió Europea a partir de 2024 per tal de lluitar contra el canvi climàtic.

A través de Twitter, Sanz afirma que el consistori barceloní no vol que es tornin a instal·lar els peatges, el que volen és que la Generalitat prengui mesures per tal d’evitar més contaminació a Barcelona. També apunta que s’ha de fomentar el transport públic a tota Catalunya, però en cap moment parla de millorar aquest servei que és primordial si volem evitar l’entrada a la ciutat en vehicles particulars. Mentre no hi hagi un transport públic econòmic i de qualitat, és complicat que la gent deixi el cotxe, malgrat que un cop dins de la ciutat és pràcticament impossible aparcar sense pagar.

Tags: Barcelona, Peatges

Notícies semblants: