Reus ja disposa del primer estanc de Catalunya que obre les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

Moltes ciutats espanyoles ja tenien algun estanc que obria les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, però a Catalunya no teníem cap. Una bona notícia pels fumadors, el propietari de l’estanc Reus 10, ubicat a la plaça del Nen de les Oques, Paco Martínez, ha decidit obrir tot el dia per donar servei a aquells treballadors de nit, com policies, taxistes, sanitaris, personal de neteja, etc.

Paco Martínez, un extremeny que fa vint anys que està a Catalunya, és nou en el negoci de l’estanc, no fa gaire es va instal·lar en un establiment a l’avinguda del Doctor Vilaseca de Reus, però en veure que aquell local era petit per afrontar aquest nou repte, va decidir canviar de local, instal·lant-se en la nova ubicació de la plaça del Nen de les Oques.

L’estanc Reus 10 oferirà aquest servei a tots els reusencs i reusenques fumadores o no fumadors, ja que en ell a part de tabac, també tenen molts altres productes. L’empresari ha negociat amb l’ajuntament per obtenir la llicència per obrir les 24 hores, per “oferir un servei complet al client i donar oportunitats a les persones que només poden treballar a la nit”, diu el propietari.

Es tracta d’un negoci familiar que compta amb una plantilla de deu treballadors per donar un servei continuat tot el dia. Com molts negocis el gremi dels estanquers també s’ha hagut de reinventar a causa de la disminució del nombre de fumadors, en els darrers anys el consum de tabac en els homes ha baixat del 45% al 25% i en les dones del 20% al 18%.

Per això en l’estanc Reus 10 també trobarem objectes de regal, detalls per a dies especials, targetes de transport, loteries, segells per les poques cartes que encara enviem avui en dia, i fins i tot menjar envasat.

En declaracions a RAC1, Paco Martínez que fins fa poc treballava en una multinacional espanyola com a desenvolupador d’agents comercials, assegura que sempre s’ha preocupat del benestar dels treballadors i ara que inicia aquest nou repte, ofereix una oportunitat tant a treballadors joves com aquells que ja ronden la cinquantena i que per motiu d’edat tenen més complicat trobar feina.

L’empresari cuida als seus treballadors, fins i tot en el magatzem ha instal·lat un billar i un futbolí, perquè a les nits que no hi ha tanta afluència de clients els treballadors puguin passar una estona agradable. Pel que fa als torns de treball, ha fet tres torns, treballaran cinc matins o cinc tardes i tindran dos dies de festa i els que treballin cinc dies de nit, disposaran de deu dies festius, segons publica el Diari de Tarragona.

Esperem que Paco Martínez tingui èxit amb aquest nou projecte, però a vegades els establiments que obren les 24 hores del dia causen molèsties als veïns, com el que està passant amb un estanc en un barri de Mèrida, precisament a Extremadura, terra de l’empresari de Reus, on els veïns fins i tot han penjat pancartes en els balcons.

Tags: 24 hores, Estanc, Reus

Notícies semblants: