Mor Jean Paul Belmondo, una de les icones del cinema del segle passat

Segons ha informat l’Agència FrancePresse (AFP), avui ens ha deixat una de les icones del cinema del segle passat, l’actor francès d’origen italià, Jean Paul Belmondo als 88 anys. Belmondo va ser un dels representants del moviment cultural Nouvelle Vague que va sorgir a la dècada dels 50. El seu advocat ha estat l’encarregat de donar la notícia a la premsa amb unes breus paraules on diu que l’actor ha mort tranquil·lament en la seva casa de París.

Jean Paul Belmondo va saltar a la fama de la mà de Jean Luc Gota, el cineasta que el va triar per protagonitzar la pel·lícula Al final de l’escapada, estrenada l’any 1960 amb la que Belmondo es va fer famós. L’actor francès, amb el seu compatriota Alain Delon, Paul Newman i Robert Redford configuraven el cartell d’actors més atractius de la meitat del segle passat.

Fill d’un escultor, va estudiar en el Conservatori Nacional Superior d’Art Dramàtic de París i va iniciar la seva carrera d’actor en el teatre i en pel·lícules que no van passar a la història fins que Gota el va descobrir. Després va treballar per Vittorio de Sica en Dues Dones, per François Truffault en La sirena del Mississipí o per René Clément en “¿Arde París?”.

La seva gran afició a la boxa era la gran responsable del nas tort tan característic de l’actor. Per la seva trajectòria va rebre la Palma d’Honor en el Festival de Cannes l’any 2011, el Lleó d’Or a tota una vida en el Festival de Venècia, l’any 2016 i l’Acadèmia dels Cèsar li va fer un homenatge durant l’entrega dels premis en el 2017. Belmondo va ser parella de la també actriu Laura Antonelli que va morir a causa d’un infant l’any 2015 amb 73 anys.

Descansa en pau, Jean Pau Belmondo, sempre ens quedaran les teves pel·lícules. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família de l’actor, en especial al seu fill Paul.

Tags: Jean Paul Belmondo, Morts

Notícies semblants: