Ja heu vist els nous senyals de trànsit? Sabeu que volen dir i que hem de fer quan els veiem?

Pas de Vianants – Foto: Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, està fent una prova pilot de dos senyals de trànsit nous, concretament ho estan fent en el tram de l’N-122, entre els quilòmetres 293,652 i 294,356, corresponent al terme municipal de Nava de Roa a Burgos.

Es tracta de dues noves marques viàries pintades a terra que el ministeri defineix com a “Dents de drac” i “Línies de vora trencades”. L’objectiu d’aquesta prova pilot és comprovar l’eficàcia de les marques i el grau de percepció i comprensió per part dels conductors. Però sabeu que ens volen indicar i que hem de fer quan les veiem?

◀️  Les Dents de drac que són uns triangles pintats a cada costat de la carretera ens indiquen que la via de circulació canvia i hem de reduir la velocitat, com per exemple quan estem a punt d’entrar en un poble o ciutat, per tant passem de circular per una carretera a fer-ho per un carrer on la velocitat està limitada a 30 km/h en vies d’un sol carril o a 50 km/h en vies de dos o més carrils.

Dents de drac – Foto: Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

📈  Les Línies de vora trencades també estan pintades a cada banda de la via i ens anuncien que estem a punt d’arribar a un pas de vianants, per tant també haurem de reduir la velocitat per evitar atropellaments o una frenada brusca en arribar.

Línies de vora trencades – Foto: Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

De moment el Ministeri està estudiant l’eficàcia d’aquestes noves indicacions que tenen per objecte alertar als conductors de la proximitat d’una travessia, una intersecció, un pas de vianants o una zona d’especial risc com una escola i impliquen la necessitat de reduir la velocitat. En funció del resultat obtingut d’aquesta prova pilot, es podria instaurar en tot el territori.

Tags: Senyals trànsit

Notícies semblants: