Catalunya comença a administrar la tercera dosi de la vacuna a les persones immunodeprimides

Mentre la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) és que els països de l’anomenat primer món s’abstinguin d’administrar una tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 fins que els països del tercer món no tinguin un percentatge alt de vacunació, la comissió de Salut, composta pel Ministeri de Sanitat i els Departaments de Salut de les comunitats autònomes, han decidit que es comenci a administrar a les persones immunodeprimides.

Catalunya començarà avui mateix a administrar la dosis addicional a aquestes persones, com trasplantats d’òrgans o medul·la òssia, malalts de lupus o d’esclerosi i determinats pacients d’oncologia, com els tractats amb el fàrmac anti-CD20 que s’utilitza conjuntament amb la quimioteràpia.

Segons la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en total hi ha 120.000 persones en aquestes condicions, 15.000 a Catalunya que rebran aquestes dosis addicionals a partir d’avui. La ministra evita parlar de tercera dosi, ja que no és exactament això sinó que es tracta d’administrar una dosi addicional a aquelles persones que per causes de les patologies prèvies que pateixen les dosis que se’ls han administrat fins ara no han generat la mateixa immunitat que a la resta de persones.

De moment es descarta la possibilitat d’administrar aquesta dosi addicional a les persones ingressades en residències de gent gran, l’administració a aquest col·lectiu està en estudi.

Pel que fa al percentatge de vacunes administrades a Catalunya, encara no hem arribat al 70% de la població vacunada amb la pauta completa. A causa de les vacances la campanya de vacunació s’ha aturat i moltes vacunes continuen a la nevera. Ara que comencen les escoles i tots tornem a la rutina després de les vacances, potser la gent s’animarà. La Secretaria de Salut, Carmen Cabezas ens recorda la necessitat de tenir la pauta completa.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Vacunes

Notícies semblants: