Un hospital català el primer de la Península que comptarà amb una consulta toxicològica pediàtrica.


L’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat, serà el primer hospital de l’Estat espanyol a disposar d’una consulta de toxicològica pediàtrica per fer el seguiment de nens i adolescents que hagin patit alguna intoxicació de forma accidental o en el cas dels adolescents els que hagin caigut de forma voluntària en el món de l’alcohol o les drogues.

Fins ara el tractament d’aquests casos es feia a través d’urgències i posteriorment es derivaven a la consulta pediàtrica general per fer el seguiment del cas, però els professionals sanitaris havien detectat que en molts casos un cop sortien d’urgències ja no acudien a la consulta, per desatenció dels pares o en el cas dels adolescents per negativa d’ells mateixos.

En aquesta nova consulta també s’atendran els casos d’ingesta de substàncies tòxiques amb finalitats suïcides o la intoxicació per substàncies tòxiques que tinguin els menors en el seu entorn, com per exemple drogues dels seus pares o la ingesta de productes de neteja o fàrmacs.

Al capdavant d’aquesta nova consulta d’atenció toxicològica estarà la doctora Lídia Martínez, que des de l’any 2006 és la responsable d’investigació i docència en l’àmbit de la Toxicologia Clínica de Sant Joan de Déu, hospital que cada any atén uns 400 casos d’intoxicacions toxicològiques de menors.

A més de  l’atenció i tractament, aquesta unitat també es dedicarà a la tant per als menors com per les seves famílies ensenyant-los quins productes poden ser perillosos per així evitar possibles intoxicacions.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
2
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.