Inici del curs escolar marcat per la pandèmia de la Covid-19. Quines mesures s’hauran de seguir?

Avui més d’un milió i mig de nens i nenes catalanes comencen el curs escolar, el tercer marcat per la pandèmia de la Covid-19. L’avantatge d’aquest any és que la meitat dels alumnes de més de dotze anys ja tenen la pauta completa de vacunació.

Es mantenen la majoria de mesures de seguretat que s’aplicaven el curs passat, excepte que en el cas dels alumnes que estiguin vacunats o que hagin passat la malaltia en els darrers sis mesos, no hauran de fer quarantena si tenen contacte estret amb algun contagiat. Els alumnes que no estiguin vacunats hauran de continuar confinant-se a casa com l’any passat i fer classes telemàtiques.

Repassem les mesures que s’hauran d’establir a les escoles.

😷 Mascareta obligatòria a partir dels sis anys.
😷 Distància de seguretat d’1,5 metres, excepte en el cas dels grups de convivència estables.
😷 Higiene de mans:
😷 🙌  A l’arribada i a la sortida de l’escola.
😷 🙌  Abans i després dels àpats.
😷 🙌  Abans i després d’anar al lavabo.
😷 🙌  Abans i després de les diferents activitats o de les sortides al pati.
😷 Ventilació: l’escola haurà de disposar d’un pla de ventilació adequat.
😷 Les activitats extraescolars estaran limitades a un màxim d’entre 10 a 15 persones.

Les novetats amb relació a les mesures decretades l’any passat, són per exemple que a l’hora del pati els alumnes es podran barrejar amb altres classes, però en aquest cas hauran de dur la mascareta posada. Un altre canvi és que no serà necessari prendre la temperatura a l’entrada, els pares podran entrar al centre per reunions amb els mestres, fer algun tràmit o acompanyar als nens més petits.

Avui 13 de setembre comença el curs 2021-2022 pels alumnes d’infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. Els alumnes de cicles formatius de grau superior ho faran el 20 de setembre. Les vacances de Nadal començaran el 23 de desembre fins al 7 de gener, Setmana Santa de l’11 al 18 d’abril del 2022 i el curs finalitzarà el 22 de juny.

Tags: Coronavirus - Covid-19, escola, Mesures

Notícies semblants:

Últimes Notícies